Jāņu siers
Kas ir Jāņu siers?
Sākumā jāpiemin, ka īstais, tradicionālais Jāņu siers, kāds arī ir mūsu, ir iekļauts Eiropas Savienības Garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā. Latvijā tikai seši uzņēmumi ražo Jāņu sieru, kura pagatavošanas veids, receptūra, garša un izskats palicis nemainīgs kopš seniem laikiem.
Jāņu siers tiek ražots no: vājpiena, vājpiena biezpiena, sviesta, olu masas, ķimenēm un sāls.
Ražošanas process ir 100% roku darbs. Protams, ka Jāņu siers asociējas, un ir neatņemama Līgo svētku galda sastāvdaļa, tomēr siers tiek ražots visu gadu, un arvien biežāk tiek lietots ikdienas uzturā, kas ir ļoti apsveicami, jo ir veslīgs un vērtīgs produkts.