Kefīrs
Mēs Dundagā ražojam gan 2,5% jeb parasto kefīru, gan 0,1% vājpiena kefīru.
Kefīrs ir raudzēts piena produkts, kurš pagatavots no piena, tam pievienojot ieraugu, kas sastāv no pienskābes baktērijām un raugiem.
Tieši šis ieraugs ar savām baktērijām un raugiem, nosaka kefīra biezumu un garšu, tāpēc dāžādu ražotāju kefīri mēdz pat ļoti atšķirties. Mēs esam atraduši savu formulu, kurai pateicoties iznākums ir tik gards.
Vājpiena kefīrs attiecīgi tiek gatavots no vājpiena. Mūsu vājpiena kefīrām ir 0,1%, valstī noteiktais standarts ir robežās līdz 0,5%.
Tāpat kā pienam, arī mūsu kefīriem ir "Zaļās karotītes" marķējums. Tas nozīmē, ka produkts atbilst normatīvo aktu prasībām pārtikas aprites jomā. Produkts nesatur ģenētiski modificētus organismus, nav izmantotas neatbilstošas pārtikas krāsvielas un vismaz 75% no produkta izejvielām iegūtas vienā no Eiropas Savienības dalībvalstīm vai reģiona.
Tāpat arī mūsu tirdzniecības vietās ir pieejams izlejamais kefīrs, attiecīgi izmantojot savu pudeli, Jūs ietaupāt savus naudas līdzekļus, kā arī saudzējat dabu.
Lai abus kefīrus vieglāk būtu atšķirt, tad turpmāk 2,5% kefīrs būs ar zaļu korķi, bet 0,1% ar baltu korķi.